Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. Sinds 2003 zijn ANVR reisorganisaties verplicht een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen. In dit programma beschrijven de reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan jou aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Bizztravel B.V voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. Je bent als vakantieganger daarbij ook een onmisbare schakel. Je kunt hierover meer lezen op www.anvr.nl.

Touringcarreizen

Bizztravel  B.V werkt uitsluitend samen met zorgvuldig geselecteerde touringcarbedrijven die het “Keurmerk Touringcarbedrijf” hebben. Deze touringcarbedrijven hanteren hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen en het betekent dat je comfortabel, veilig én milieubewust op reis bent.

Ecpat

Wij steunen actief het ANVR en ECPAT- NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

WNF Souvenirs

Nederlandse toeristen staan erom bekend, dat ze graag kijken, maar niet zo snel kopen. Dat vinden de handelaren in souvenirs niet leuk. Maar voor de natuur kan deze voorzichtige opstelling helemaal geen kwaad. Want sommige souvenirs zijn gemaakt van bedreigde planten en dieren. Als we die blijven kopen, is het met het kijken en genieten van de prachtige natuur op vakantiebestemmingen snel afgelopen. Het Wereld Natuur Fonds heeft een top 10 samengesteld met dier- en plantsoorten die vaak de dupe worden van de handel in souvenirs. Bovendien mogen deze planten, dieren en daarvan gemaakte producten over het algemeen niet worden ingevoerd, of alleen met de juiste vergunningen. Ga naar www.wnf.nl voor meer informatie.

ANVR Tips voor Duurzaam Toerisme

Met het ANVR Product & Milieuzorg-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar jij hebt als vakantieganger ook een belangrijke rol en kunt op vele manieren een steentje bijdragen op vakantie in Nederland, Europa en op verre bestemmingen. Tips voor jouw duurzame vakantie kun je lezen op www.anvr.nl

Daarom Skistuds

  • Bergen met feest: het hoogste feestgehalte.
  • Altijd enthousiaste Skistuds Crew aanwezig.
  • Alleen de beste wintersportgebieden.
  • Gespecialiseerd in grote groepen.